Formålet med DOA NÅLEN er at kunne tilbyde vores ryttere nogle klasser, hvor der er en lidt anderledes præmie, der indiker et niveau, og et racetilhørsforhold.

Det er også et ønske om fortsat at give de ryttere der har opnået deres R, mulighed for at komme og ride med ved racestævnerne og få et "mærke" med hjem, det er dog ikke nødvendigt at have opnået et R, for at deltage.

Det henvender sig også til ryttere der ikke nødvendigvis kan ride de LA klasser, som championaterne kræver for de ældre heste. Klasser med DOA NÅLEN kan rytteren komme og ride år efter år.

Hvordan:
Klasserne udbydes som ekstra klasser ved vores stævner. Bronze-klasse, Sølv-klasse og Guld-klasse.
Klasserne er som følger:

  • Bronze-klasse: LB2
  • Sølv-klasse: LA2
  • Guld-klasse: LA6

Man skal ride min 65% for at få DOA NÅLEN.

Ved bestået, får man et diplom og en pin med DOA logo og en grundfarve der referer til klassen.

Efter klassen vil der være overrækkelse af DOA NÅLEN og diplom. Der er således ikke placeringer.

Alle uanset niveau må starte, da man skal ride DOA NÅLEN ’fra en end af’ startende med bronze, sølv og guld. Det første år er der således kun bronze- og sølvklassen.

DOA NÅLEN er kun åben for medlem af DOA enten hos rytter eller ejer.

DOA NÅLEN er åbent for alle oldenborgheste med DOA bordeaux pas, samt oldenborgheste med minimum 25 % oldenborgblod og hvis far er kåret / avlsgodkendt i DOA.

Heste, der har opnået DOA NÅLEN registreres internt i DOA. Dokumentet gemmes på drevet, og under resultater på hjemmesiden.